piątek, 8 czerwca 2012

Warzywa z grilla


Warzywa z grilla - czyli to co lubię najbardziej...
Do zdjęć załapały się tylko pieczarki i cukinia, ponieważ cała reszta została zjedzona :)


  • pieczarki
  • cukinia
  • papryka
  • bakłażan

Marynata:
  • papryka ostra
  • sól
  • pieprz
  • jarzynka
  • oliwa z oliwek/olej
Dzień wcześniej kroimy cukinię, bakłażana i paprykę na plastry natomiast pieczarki zostawiamy w całości.
Robimy marynatę i wrzucamy do niej warzywa i mieszamy. Najlepiej zostawić je na całą noc - nie przejmować się że pieczarki z czernieją, i tak na grillu nie będzie to miało znaczenia.
Następnego dnia wykładamy warzywa na tackę i smażymy co najmniej 15 minut. 
Najlepiej zwrócić uwagę na cukinię i bakłażana, bo lubią szybko zmięknąć.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz