Warzywa z grilla - czyli to co lubię najbardziej...
Do zdjęć załapały się tylko pieczarki i cukinia, ponieważ cała reszta została zjedzona :)
- pieczarki
- cukinia
- papryka
- bakłażan
Marynata:
- papryka ostra
- sól
- pieprz
- jarzynka
- oliwa z oliwek/olej
Dzień wcześniej kroimy cukinię, bakłażana i paprykę na plastry natomiast pieczarki zostawiamy w całości.
Robimy marynatę i wrzucamy do niej warzywa i mieszamy. Najlepiej zostawić je na całą noc - nie przejmować się że pieczarki z czernieją, i tak na grillu nie będzie to miało znaczenia.
Następnego dnia wykładamy warzywa na tackę i smażymy co najmniej 15 minut.
Najlepiej zwrócić uwagę na cukinię i bakłażana, bo lubią szybko zmięknąć.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz