Kolejna propozycja na imprezę jak i na co dzień
Składniki
na 10 roladek:
- 10 plastrów szynki konserwowej
- 10 dkg twarogu półtłustego
- 1 czubata łyzka ostrego chrzanu
- Pól kostki masła
- Żelatyna
- Sól
- Pieprz
Twaróg i masło mielimy w maszynce, następnie dodajemy
chrzan (jeżeli jedna łyżka to za mało dodajemy drugą) i przyprawiamy solą i pieprzem
do smaku (masa ma mieć pikantny smak).
Aby wyszła nam dobra żelatyna proponuje
ugotować wywar na skrzydełku przyprawionym solą, pieprzem i kostka rosołowa
drobiowa lub wołową - co kto lubi :)
Po przygotowaniu żelatyny rozprowadzamy cienką warstwę musu na plastrze
szynki i zwijamy w rulonik
Układamy na głębokim półmisku, dekorujemy i
zalewamy żelatyną. Wkładamy na kilka godzin do lodówki do stężenia żelatyny.
super polecam
OdpowiedzUsuń